Over Tut en Hola

Het begint allemaal in 1955, het jaar waarin Ina (hierna Tut genoemd) wordt geboren in het pittoreske dorpje Den Burg op een van Nederlands prachtige Waddeneilanden Texel. Tut groeit op in een roerige modetijd, de tijd waarin de prachtige vrouwelijke pakjes en jurkjes veranderen in de o zo sexy minirokjes en de heerlijke hippie outfits.

In het jaar 1972 ontmoet de tot dan toe brave Texelse Tut, de stoere, hippe Amsterdammer Peter met wie zij in 1975 in het huwelijksbootje stapt. Peter rijdt in een mini, heeft glimmende jassies aan en luistert naar Creedence Clearwater Revival. Zij verhuizen naar Diemen en de passie voor vintage begint!

Peter en Tut kopen al snel hun eerste jukebox en het hele huis wordt ingericht met antieke meubels. Hun liefde wordt bekroond met de geboorte van Willem en daarna komt Stefanie (hierna Hola genoemd) met als afsluiter Joost.

Inmiddels is het hele gezin verhuisd en Hola groeit op in Amstelveen. Al snel begint zij ook een ware passie voor vintage te krijgen en slijt haar tienerjaren in oude Lois broeken met gigantische plateauzolen en bloemetjesblouses. Samen gaan Tut & Hola overal op zoek naar de mooiste schatten uit het verleden, variërend van degelijke (maar zo vrouwelijke) jurkjes uit de jaren ´40 tot de meest bizarre (maar echte pronkstukken) plateauzolen uit de jaren ´70.

De collectie groeit en groeit en daarbij ontstaat de droom van een winkeltje, al dit moois moet gedeeld worden met alle vintage verslaafden! Maar dit blijft nog slechts een droom, Tut werkt hard in de zaak van Peter en Hola zit nog op school. Echter is de naam wel al bedacht, Peter wordt stapeldol van die 300 paar schoenen en de ontelbare jurken, en doopt de thuiscollectie om tot de Firma Tut & Hola.

Hola besluit na het afronden van de hotelschool dat haar droom toch echt een grotere rol moet gaan spelen en gaat naar het AMFI (Amsterdam Fashion Institute) voor de opleiding Design & Styling. Zij komt er na het afronden van het eerste jaar achter dat ontwerpen haar toch niet helemaal bevalt en stapt over naar Artemis voor de opleiding Modestyling. Deze opleiding wordt in Juni 2010 afgerond en dan begint het avontuur.  

Na lang zoeken en veel wikken en wegen wordt Tut & Hola geboren! Er wordt een mooi pandje gevonden op de hoek van het Singel en de schattige Korsjespoortsteeg in Amsterdam. Er wordt gestuukt, geschilderd, verbouwd, gelachen en gehuild maar nu is toch éindelijk onze droom werkelijkheid! Sinds 17 december 2011 is Tut & Hola een feit!

Voor alle vintage liefhebbers en modebeminnende vrouwen is op deze website alvast een voorproefje te zien. Wij hopen dat jullie snel de liefde komen delen bij ons in de winkel!

Liefs,

Tut & Hola